B-nest

ons B-nest is geboren!!


op 28 mei begon Aysse eraan en na een paar uurtjes van graven werd het eerste pupje geboren om iets na 11u een reutje.


2 uurtjes later werd het 2de reutje geboren maar dan viel alles stil....

Aysse lag rustig in de werpkist de pups te voeden maar ik wist dat er nog pupjes geboren moesten worden (er waren er 8 gezien op de foto) 

na 4 uren wachten was aysse nog altijd niet an het persen en na contact met de dierenarts zijn we er naartoe gereden om toch een echo te nemen en te kijken hoe het zat met de pups.... op de echo waren nog kloppende hartjes te zien maar er zat nog altijd geen pup klaar in het geboortekanaal om eruit te komen.

dan hadden we 2 opties, oxy spuiten om de weeen op te wekken of een keizersnede. 

ik ben voor optie 2 gegaan, niet omdat een keizersnede zo leuk is om te doen maar omdat er met oxy ook heel veel mis kan gaan, en gelukkig zijn we voor de keizersnede gegaan want er lag een pup dubbel voor het geboorte kanaal, die had ze er nooit uit gekregen op de natuurlijke manier!


tijdens de keizersnede zijn er nog 4 pupjes ter wereld gekomen 1 reutje en 4 teefjes


dat brengt de stand op 3 - 3 

jammer genoeg waren er ook 2 pupjes bij die dood geboren zijn :-( 


Aysse stelt het goed na de keizersnede en zorgde al heel snel super goed voor haar kroost!


hier is ons prachtige  "best of nature" nest

                         (klik op de foto om te kijken hoe het met de pups gaat)

                                           week 1 


de pups en moeder stellen het goed, Aysse heeft niet veel last van de keizersnede en ze verzorgd haar pups direct zoals ze deed bij haar eerste nest.

de pups komen goed bij qua gewicht en zijn levendig.


                                                                                   week 2 er begint meer leven in de brouwerij te komen, de pups kruipen meer rond in de werpkist en ze worden "luidruchtiger". ze ontdekken dat hun pootjes ook een functie hebben en groete zus Rain is ook al komen inspecteren.

                               week 3 


de werpkist wordt weer wat groter gemaakt en de pups spelen erop los, ogen en oren zijn helemaal open en ook Genna en Rain mogen nu bij de pups komen.

Rain vindt het geweldig om mee voor de pups te zorgen. de pups leren ondertussen ook de typische duitse herder slaaphouding aan....                                       week 4 


het worden nu al echte hondjes, ze krijgen vaste voeding en beginnen stilletjes aan hun karakter te tonen, ze komen ook al buiten nu.                                         week 5


er kan worden buiten gespeeld, door de warmte doen we dit vooral s'morgens en s'avonds. overdag genieten ze binnen van de koelte en ook de koelmatten zijn een leuke toevoeging.

deze week hebben ze ook kennis gemaakt met udingo en checko en met de kippen en de paarden.

                                       week 6


deze week leren we om aan de leiband te lopen, we rijden ook al eens mee met de auto en de dierenarts heeft ze allemaal gechipt en gezond verklaard.

verder is het vooral spelen, spelen, spelen...

                           week 7


de laatste week allemaal samen, wat gaat de tijd toch snel nu is het vooral nog even genieten voor alle pups uitvliegen.