Aysse

stamboomnaam: Amerins "aysse" fan fryske grun


roepnaam: aysse


geboortedatum: 02/12/2016


kleur: grauw


HD-A


ED-vrij


DM-vrij


DNA-vastgelegd


MDR1-vrij


Dwerggroei - drager


Schofthoogte: 61.5cm


embark- test


aysse is aangekeurd door de LSOHV en heeft een uitmuntend behaald en een 2de plaats bij de jeugd teven op show.karakter: de "perfecte hond" bestaat niet maar aysse komt er toch wel dicht bij!


aysse heeft een super karakter, rustig in huis maar temperamentvol en speels als ze buiten aan het ravotten is met de ander honden of als ze op de plein staat tijdens de gehoorzaamheid. ook met andere (huis) dieren kan ze goed overweg en ook kinderen zijn geen probleem voor ons aysse!

aysse is een sociale hond met een zeer vriendelijk karakter.


aysse heeft ook een volgzaam karakter en een sterke will to please wat haar een hele goede leerling maakt op de hondenschool waar haar werkdrift goed tot uiting komt. 

ze heeft  al hele mooie prijzen en eerste plaatsen gespeeld en was als jongste hond in het jaar 2018 geselecteerd voor de Belgian Winner bij de debutanten.


op de aankeuring werd ze omschreven als: een sociale hond, gedraagt zich keurig, beetje onzeker in het begin en vind de aankeuring spannend.

heel baasgericht, vrolijk en vriendelijk.

tandjes kijken word keurig toegestaan hond loopt keurig mee.

ze is levendig en niet nerveus, precies zoals het een ODH betaamd.


behaalde diploma's:


van A naar B-klas : 79/80

van B naar C-klas : 96/100

brevet: 98/100

ze behaalde verschillende podiumplaatsen bij de debutanten en was geselecteerd als jongste hond van het sportjaar 2017-2018 (net geen 20m oud) voor de Belgian winner 2018

momenteel speelt ze in programma 1 en ook hier heeft ze al een paar maal op het podium mogen staan.

Aysse heeft programma 1 prachtig afgesloten met een selectie voor de Belgian winner 2019 ( wederom als jongste hond)  hierin werd zij knap 7de met 96/100

nu speelt aysse in programma 2. 

1 x in de maand gaan wij ook fitness en balance training doen en aysse doet ook aan schapendrijven.Mama: bries van't neerland

Papa: kansas cooper van de caterstede